MONITORING DDD/HACCP – OCHRONA OBIEKTÓW PRZED SZKODNIKAMI

Zabezpiecz swój obiekt przed szkodnikami. Nie ważne w jakiej branży pracujesz- niech Twoja firma i Twoje produkty będą bezpieczne.

Pamiętaj, że przedsiębiorstwa, które mają kontakt z żywnością, nawet w niewielkim stopniu, zobowiązane są do prowadzenia regularnego monitoringu aktywności szkodników. Dzięki temu dostarczasz dowodów konsumentowi, że kupowana przez niego żywność jest bezpieczna oraz wolna od zagrożeń związanych z obecnością szkodników.

Na czym polega monitoring aktywności szkodników:

Bezpieczny zakład musi kontrolować nie tylko stan techniczny obiektu i jego funkcje. W ochronie żywności skupić się należy również na detekcji szkodników. Pozwala to określać ich gatunek, wielkość populacji i wyznaczać miejsca ich występowania. W ich analizie wspieramy się odczytami z urządzeń do monitorowania oraz obserwacji. Ważne jest również określanie liczby szkodników pod względem zmiennych czynników, na przykład pory roku, zdarzeń losowych. Takie działania pozwalają nam na ciągłe doskonalenie ochrony zakładu, wdrażania procedur awaryjnych i korygowanie niezgodności. Program ochrony przed szkodnikami wraz z cyklicznym monitoringiem oraz pełną współpracą zakładu zapewnia najwyższy poziom kontroli i bezpieczeństwa.